grenathegreatest.blogg.se

Det enda jag tycker mer illa om än folk, är mer folk. Jag ansvarar för vad jag skriver, inte vad du läser.

Att hålla sig skadefri är ett arbete, inte en uppgift.

Kategori: Allmänt, Typ träning

Jag gnäller mycket på svensk sjukvård, men det största problemet är egentligen att få individer att ta eget ansvar.
En av anledningarna till att jag gått över från sportmassage till konsult är för att folk hoppas massagebehandling är en magisk lösning. 
Och jag vill verkligen hjälpa människor som har ont, dock är massage (hur bra den än är) bara en del av ett arbete för att bli bättre och hålla sig skadefri.
 
 
 
Grejen är att såna typer av behandlingar ger tillfällig lösning, en smärtlindring som ska möjliggöra vidare anpassad träning för att få bort problemet. 
 
 
Fast det spelade ingen roll hur fint jag än försökte få folk att ta emot vidare hjälp med träning, så tyckte de att det var lättare att fortsätta bli behandlade när problemen uppkom igen. 
 
Och det är lite problemet, många som jobbar med behandlingar lever ju på att få tillbaka klienter. Så de hittar alltid "fel" som bara kan lösas med deras vård...
 
 
Jämförelse med arbete jag gör nu där det blir bättre betalt ju snabbare du får en klient tillbaka på banan igen så att säga. Vilket jag finner mycket mer motiverande. 
 
 
Jag har även blivit hårdare på vilken typ av klienter jag tar emot, om de inte vill se att det krävs mycket arbete, ibland är det livslångt, för att hålla kroppen i bra skick kan och vill jag inte hjälpa. Tänker inte lägga mer av min tid och energi på folk som inte är villiga att göra detsamma.
 
Status på arbetsbörda: snart dags för årsrapport igen, vart sjutton tog det här året vägen?